Pressrum

Följ Studentum Sverige

3 tips på hur du får pengarna att räcka i sommar

Blogginlägg   •   Jun 19, 2017 14:42 CEST

Inget sommarjobb? Här är tipsen på hur du ekonomiskt fixar sommaren

Sommaren är tuff för landets studenter. Det gäller att ha koll på slantarna. Här har du tre snabba tips på hur du fixar sommaren.

Nu kommer sommaren och terminen tar slut. Då blir du av med studiemedlet från CSN. Det är hög tid att hålla koll på din ekonomi.

1. Planering

Det är lättare att få pengarna att räcka om man planerar. Promenera eller cykla istället för att åka buss och ta med picknick till stranden istället för att köpa med take away-mat.

2. Handla billigt

Det viktigaste är mat. Jaga låga priser, köp storpack och basvaror som håller länge, sådant man kan bygga på. Ett bra tips är att laga storkok när du väl lagar mat, det blir billigare pris per portion och sparar dig en massa tid på köpet. Sommaren innebär även en hel del reor - passa på att shoppa när priserna är som lägst. 

3. Dra in på utgifter

Undvik spontanshopping. Många köper onödiga saker som man inte behöver. Man gör det ändå utan att tänka efter. Ett sätt att öka inkomsterna är att göra en sommarrensning och sälja iväg prylar och kläder på Blocket eller Tradera. Många städer ordnar sommarloppisar - passa på att sälja dina grejer där!

På Studentum.se delar vi med oss av en mängd andra tips för studenter. Här kan du även söka, hitta och jämföra dina utbildningar.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera