Pressrum

Följ Studentum Sverige

Ebba von Sydow om journalistyrket

Blogginlägg   •   Maj 26, 2017 11:17 CEST

Foto: Karin Grip / Scanpix

Ebba von Sydow visste tidigt att hon ville jobba med media. Redan i grundskolan gjorde hon egna tidningar och sedan dess har det fortsatt. Det första uppdraget hade hon redan under gymnasietiden då hon sände studentradio på Chalmers i Göteborg.

− Jag fulade mig in och hade ett eget program under tre år. Jag berättade självklart inte att jag fortfarande gick på gymnasiet, men det var faktiskt ingen som frågade. Programmet hette ”Indigo” och jag hade snöat in på indiepop. Det var en kul och lärorik tid.

Efter gymnasiet flyttade Ebba till USA för att plugga journalistiki Boston.

− Party och backpacking var inte min grej, jag ville skriva, tycka och uttrycka mig.

Nischat sig på stil och mode

Väl hemma efter den lärorika tiden i USA läste hon mediekommunikation i Göteborg och började frilansa för Expressen/GT.

− Där insåg jag att det inte fanns tillräckligt bra modebevakning och därför gav jag mig in på det spåret. Jag såg en lucka på marknaden helt enkelt, jag skulle bli modevärldens Sverker Olofsson som utvärderade och gav tips och råd till modeintresserade konsumenter.

− I grunden är jag journalist och drivs av att förändra och engagera. Som ung kvinna är det lätt att hamna i ett fack, i mitt fall hamnade jag i ”modebloggar-facket”. Jag kunde lika gärna ha skrivit om Vasaloppet, som jag också tycker är spännande, men det råkade bli mode. Jag har jobbat som journalist i tio år och måste fortfarande bevisa mig, det är lite tröttsamt.

Drömmer du om att bli journalist? Hitta utbildningar inom skrivande och journalistik här. 

Artikeln publicerades första gången på vår systersajt AllaStudier.se 2011-02-10, uppdaterades 2016-04-12. Skribent: Christian Albinsson/AllaStudier-redaktionen.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera