Pressrum

Följ Studentum Sverige

Snabbskola i CV och personligt brev

Blogginlägg   •   Jun 19, 2017 13:53 CEST

Så får du rekryterarens uppmärksamhet

Att skriva sitt CV och personliga brev tycker många är krångligt, hur börjar man? Vad ska finnas med? Vad är klokast att undvika? Studentum har pratat med Frida Björkman, rekryteringsansvarig på Educations Media Group som delar med sig av sina bästa tips.

CV-TIPS

Inledningen

Börja med en summering av vem du är. Vid många ansökningar hinner inte rekryteraren läsa det personliga brevet och då kan de vara bra med en kort inledande text om dig, där du beskriver dina främsta styrkor.

Arbetslivserfarenhet

Det ska vara lätt för rekryteraren att se vad du har haft för arbetsuppgifter, skriv de gärna i punktform. Du behöver inte gå ner på detaljnivå, sex till åtta punkter räcker för respektive tjänst.

Lärdomar

Skriv gärna under varje tjänst vad du främst utvecklade med dig själv i det yrket. Vad uppnådde du? Vad är du stolt över? Vilka kunskaper skaffade du?

Information om arbetsgivaren

Har du arbetat hos en arbetsgivare som inte alla känner till? Skriv en kort summering om vad företaget arbetar med, till exempel: ”Educations Media Group: ett företag som marknadsför utbildningar och kurser i världen”. På så sätt får man en tydligare bild av företaget och vilken bransch du har arbetat i.

Specifika färdigheter

Söker du en tjänst inom IT där det är viktigt med tekniska kunskaper? Ta med dina färdigheter i ditt CV så blir det lättare för en rekryterare att se vad för kunskaper du besitter.

Övriga meriter

Övriga meriter kan vara uppdrag i föreningar eller ideellt engagemang. Om du har meriter inom idrott, varit tränare eller liknande kan du även skriva det här. Har du körkort kan det vara bra att skriva ut det, då vissa tjänster kräver det.

Några små extratips:

  • Tänk på att det ska vara lätt att hitta dina kontaktuppgifter på ditt CV.
  • Bilden på ditt CV måste vara lämplig som CV-bild, har du ingen seriös, strunta i att lägga in en.
  • Gör ditt CV lättöverskådligt! Det ska vara enkelt för en rekryterare att läsa igenom. Satsa på struktur.
  • Referenser behöver man inte skriva ut, det räcker att skriva att det lämnas på begäran.
  • Vill du ha inspiration till utseendet på ditt CV? Det finns många bra CV-mallar i Word och går även att få idéer genom en enkel sökning på till exempel Pinterest.
  • Vad ska du undvika? Stavfel! Låt en kompis, förälder eller kollega gå igenom ditt CV innan du skickar in det. Fyra ögon är bättre än två.


TIPS FÖR PERSONLIGT BREV

Inledning

Undvik att börja ditt personliga brev med det vanliga ”Hej! Jag heter Anna och är 20 år”. Börja istället med att summera dig själv i en mening som går rakt på sak, ”Målinriktad student söker nya utmaningar i mediebranschen”.

Varför söker du den här tjänsten?

Berätta varför du söker jobbet, vad är det som lockar dig till att ansöka om tjänsten? Vad är det med företaget som lockar?

Berätta vad du kan bidra med

Berätta vad du kan bidra med till just det företag som du sökt dig till. Skriv vilka färdigheter och kunskaper som du har, använd gärna exempel, ”Jag tror att jag kan bidra med teamkänsla, detta är något jag arbetat mycket med genom mina tidigare anställningar samt från min tid som fotbollsspelare”.

Använd dig av annonsen

Dra nytta av annonsen som lagts ut. Finns det några nyckelord som nämns där som du kan använda i ditt personliga brev?

Läs på

En rekryterare älskar om personen som söker en tjänst är påläst. Ett tips är att gå in på företagets hemsida och läs - vad är visionen, vilka är företagets värderingar samt läs på generellt om branschen. Går det, ta med detta i ditt personliga brev, det visar på att du verkligen är intresserad av tjänsten och har koll på vad företaget faktiskt sysslar med.

Personligt

Ett CV ska vara ren fakta om dig, vilket gör att detta inte behöver vara personligt till varje företag. Ett personligt brev bör däremot vara just personligt, så detta behöver du ändra för varje tjänst du söker. Ju mer påläst och intresserad du verkar, desto mer intresserad kommer också rekryteraren att bli.

Vad är planen?

Söker du en tjänst som ligger i annan ort eller i annat land? Förklara i ditt personliga brev vad din plan är. Är du är villig att flytta? Har du redan ett satt datum när du ska flytta? Har du vänner i närheten som du kan bo hos om du inte har boende? De här frågorna dyker annars upp hos en rekryterare om man ser att en kandidat bor i Malmö men sökt en tjänst i Stockholm.

Vad ska du undvika?

Du behöver inte ta upp vad du gjort i detalj på varje tjänst du haft. Beskriv istället de färdigheter du sammantaget har fått. I ditt CV finns alla arbetsuppgifter, så det behöver du inte upprepa. Än en gång, kolla stavfel!

Några små extratips:

  • När du skickar in ett CV eller ett personligt brev, skicka in det som en PDF-fil. Det ger ett mer seriöst intryck än Word. 
  • Tänk på att följa upp din ansökan till företaget! Har du inte fått någon återkoppling – ring till den rekryteringsansvariga. Det visar att du är intresserad!

Vill du ha fler bra tips för studier och karriär, kolla in senaste numret av Studentums Framtidsguide här.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera