Pressrum

Följ Studentum Sverige

Efter succén – dags igen för YH-mässan i Malmö

Pressmeddelande   •   Mar 11, 2016 10:39 CET

På tisdag den 15 mars är det för andra gången dags för Studentums yrkeshögskolemässa i Malmö. Och malmöiterna är sugna på utbildningar som leder till jobb - under februari har det inkommit flera hundra föranmälningar till mässan, som arrangeras på Glasklart, Dockplatsen 1 i Malmö.

Den 15 mars samlas yrkeshögskolor från hela landet på Glasklart, Dockplatsen 1 i Malmö, för att informera blivande studenter om sina utbildningar. Målgruppen är ungdomar och vuxna som är intresserade av ett karriärbyte eller ett framtidsyrke med goda jobbchanser framöver. Yrkeshögskoleutbildningar (YH) är unika på det sättet att de är anpassade efter efterfrågan på arbetsmarknaden, har ett nära samarbete med näringslivet och innehåller mycket praktik.

Mässan anordnas i samarbete med Yrkeshögskoleanordnare i Skåne Län, YhiS. Förutom ett 30-tal yrkeshögskolor finns även CSN på plats.
– Målet med mässan är att matcha blivande studenter med rätt YH-utbildning. Förra året besöktes mässan av drygt 1 600 personer, och vi hoppas så klart på minst lika många i år, säger Gustav Kullander Dammbro, projektledare för YH-mässan i Malmö på Studentum Sverige.

Årets YH-mässor i Malmö, Örebro och Stockholm
Det är andra gången Studentum anordnar YH-mässan i Malmö. Förra årets YH-mässor i Malmö och Stockholm besöktes av fler än 3 600 personer, och intresset för årets mässor är större än någonsin. I år arrangerades YH-mässan även i Örebro den 9 mars med stora framgångar. Årets YH-mässa i Stockholm går av stapeln den 17 mars i Pelarsalen på Norra Latin, Drottninggatan 71B.

Välkommen att besöka Studentums YH-mässa i Malmö!

Plats: Glasklart, Dockplatsen 1 i Malmö
Tid: 10.00 – 18.00
Inträde: Kostnadsfritt!

Läs mer här: www.studentum.se/yhmassan/malmo/
Tveka inte att kontakta oss för mer information om YH-mässan.

Studentum är Sveriges största söktjänst för eftergymnasiala studier med över 500 000 medlemmar. 

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Agree With Privacy Policy