Pressrum

Följ Studentum Sverige

Ekonomi- och vårdutbildningar toppar listorna på Studentum.se

Pressmeddelande   •   Okt 08, 2015 08:45 CEST

Varje år redovisar vi på Studentum.se statistik från våra sajter i vår statistikrapport UtbildningsBarometern. Det kan konstateras att kategorierna ekonomi och vård är populärast inom utbildningstyperna Universitet/högskola, YH-utbildningar och vuxenutbildning (yrkesprogram).

Ekonomi- och vårdutbildningar har flest visningar på Studentums sidor inom de största utbildningstyperna. Ekonomiutbildningar har också letat sig upp i toppen för utbildningstypen yrkesutbildningar, som nu är näst populärast efter kategorin friskvård/hälsa.

Inom utbildningstypen folkhögskoleutbildningar är det däremot friskvård/hälsa, estetiska utbildningar och pedagogik som är mest populära, tätt följt av information/media och social omsorg.

USA och Polen mest intressant vid utlandsstudier
Kategorierna turism/event/service, språk och vård är populärast inom segmentet utlandsstudier, visar färska siffror från UtbildningsBarometern. På listan över de populäraste länderna att studera i kommer USA på första plats, tätt följt av Polen, Spanien och Storbritannien.

– Vi har ett stort antal användare som är intresserade av medicinstudier i Polen, vilket vi tror är orsaken till att Polen hamnar högt upp på listan, berättar Gustav Kullander Dammbro, kommunikationschef på Studentum.

Vill du veta mer? Kontakta oss!

Studentum är Sveriges största söktjänst för eftergymnasiala studier med över 500 000 medlemmar. 

Bifogade filer

Word-dokument

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera