Pressrum

Följ Studentum Sverige

En bild säger mer än tusen ord - därför är bilder viktiga i kommunikation

Pressmeddelande   •   Sep 18, 2017 13:00 CEST

Därför är bilder viktiga i kommunikation

Varför är bilder viktiga när vi kommunicerar och vad säger det om dig som avsändare? Studentum har sammanställt argumenten till varför du ska lägga tid på bättre bilder och hur du får dina mottagare att känna sig inkluderade.

INKLUDERA MERA

Bilder är läsarens första intryck av dig som utbildningsanordnare och är viktiga för ditt varumärke och vem du vill vara som avsändare. Genom att använda bilder med en variation av människor, till exempel i olika åldrar och nationaliteter, attraherar och talar du automatiskt till fler personer. Ju större mångfald du har i bilderna, desto fler kommer att känna sig inkluderade!

FÅ BESÖKARNA ATT KOMMA IHÅG

Hur väl människor minns budskap beror på en rad olika faktorer, varav en är om det kan associeras med en bild. Bilder på hemsidan gör att besökarna minns budskapet i större utsträckning och ökar chansen för att de återkommer. Ha därför som regel att aldrig publicera en text utan en tillhörande bild.

GÖR INNEHÅLLET MER VISUELLT TILLTALANDE

Genom att använda snygga bilder adderar du färg och kontrast till dina texter och annonser, vilket gör dem mer visuellt tilltalande. En webbsida eller annons som ser bra ut är roligare att surfa och klicka på och du kan räkna med att besökarna stannar längre, vilket oftare leder till nya elever.

ÖKAR TROVÄRDIGHETEN

Bilder kan också användas för att öka besökarnas förtroende för dig och din produkt. När de ser att du har personliga, snygga och inkluderande bilder framstår du som mer professionell. Genom ett genomtänkt bildspråk har du möjlighet att kommunicera hur du som utbildningsanordnare är och vilka kärnvärden som är viktiga för dig.

SKAPAR EN KÄNSLOMÄSSIG KOPPLING

Forskning visar att bilder skapar en känslosam koppling till produkter och tjänster vilket leder till större engagemang från besökarna. Ta chansen att skapa ett intresse redan från din första annons!


Artikeln är skriven av Studentum - Sveriges största plattform för eftergymnasiala studier. Vi hjälper utbildningsanordnare att fylla sina klassrum.

Studentum är Sveriges största söktjänst för eftergymnasiala studier med över 500 000 medlemmar. 

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera