Pressrum

Följ Studentum Sverige

Studentums julklapp till sina anställda – ingenting!

Pressmeddelande   •   Dec 21, 2016 16:10 CET

Studentum och EMG skippar julklapparna i år

I år skippar Studentum julklapparna och donerar 80 000 kronor till Läkare Utan Gränser.
- I dessa tider är det viktigt att alla bidrar både som privatperson och företag, säger Studentums kommunikationschef Petra Brohäll. 

Studentum, en del av EMG - Educations Media Group, hakar på tåget med julklappar för välgörande ändamål till sina anställda. Istället för att köpa en sak till alla medarbetare, lägger företaget 20 000 kronor på en donation till den medicinska humanitära hjälporganisationen Läkare Utan Gränser.

80 000 kronor till människor i nöd

Ledningen adderar 20 000 kronor och Akelius Foundation dubblerar genom en decemberkampanj det totala beloppet. Sammantaget ger EMG Läkare Utan Gränser 80 000 kronor som går till människor som drabbats av kriser, krig och naturkatastrofer i över 60 länder.

- Istället för julklappar har vi i år beslutat oss för att bidra till något oerhört viktigt, att hjälpa människor i nöd, säger EMG:s VD Fredrik Söderlindh.

- I dessa tider är det viktigt att alla bidrar både som privatperson och företag, säger Studentums kommunikationschef Petra Brohäll. 

Har tilldelats fredspriset

Varje år utför omkring 2 800 internationella fältarbetare, tillsammans med cirka 30 000 lokalanställda, uppdrag för Läkare Utan Gränser i närmare 70 länder runt om i världen. 1999 tilldelades Läkare Utan Gränser Nobels fredspris.

Studentum är Sveriges största söktjänst för eftergymnasiala studier med över 500 000 medlemmar. 

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera