Pressrum

Följ Studentum Sverige

Tredje året i rad – dags igen för YH-mässan i Stockholm

Pressmeddelande   •   Mar 16, 2016 16:43 CET

På torsdag den 17 mars är det för tredje gången dags för Studentums yrkeshögskolemässa i Stockholm. Och stockholmarna är sugna på utbildningar som leder till jobb - under februari har det inkommit flera hundra föranmälningar till mässan, som arrangeras i Pelarsalen på Norra Latin i Stockholm.

Den 17 mars samlas yrkeshögskolor från hela landet i Pelarsalen på Norra Latin för att informera blivande studenter om sina utbildningar. Målgruppen är ungdomar och vuxna som är intresserade av ett karriärbyte eller ett framtidsyrke med goda jobbmöjligheter. Yrkeshögskoleutbildningar (YH) är unika på det sättet att de är anpassade efter efterfrågan på arbetsmarknaden, har ett nära samarbete med näringslivet och innehåller mycket praktik.

Mässan anordnas i samarbete med Yrkeshögskoleanordnare i Stockholms län, YhSl. Förutom ett 30-tal yrkeshögskolor finns även CSN och Arbetsförmedlingen på plats.
– Målet med mässan är att matcha blivande studenter med rätt YH-utbildning. Förra året besöktes mässan av drygt 2 000 personer, och vi hoppas så klart på minst lika många i år, säger Gustav Kullander Dammbro, projektledare för YH-mässan i Stockholm.

Årets YH-mässor i Malmö, Örebro och Stockholm
Det är tredje året i rad som Studentum anordnar YH-mässan i Stockholm. Förra årets YH-mässor i Malmö och Stockholm besöktes av fler än 3 600 personer, och intresset för årets mässor har varit större än någonsin. I år arrangerades YH-mässan även i Örebro den 9 mars med stora framgångar.

Välkommen att besöka Studentums YH-mässa i Malmö!

Plats: Pelarsalen, Norra Latin - Drottninggatan 71B i Stockholm
Tid: 10.00 – 18.00
Inträde: Kostnadsfritt!

Läs mer här: http://www.studentum.se/yhmassan/stockholm/
Tveka inte att kontakta oss för mer information om YH-mässan.

Studentum är Sveriges största söktjänst för eftergymnasiala studier med över 500 000 medlemmar. 

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera