Pressrum

Följ Studentum Sverige

Välkommen till Yrkeshögskolemässan i Stockholm 2017

Pressmeddelande   •   Mar 28, 2017 16:48 CEST

Välkommen till Yrkeshögskolemässan i Stockholm 2017

Efter succén med YH-mässor i Göteborg, Malmö och Örebro arrangerar Studentum för fjärde gången en YH-mässa i Stockholm. Välkommen till Norra Latin på Drottninggatan 71B onsdagen den 29 mars för att träffa en mängd yrkeshögskolor, gå på seminarier och få mer information om höstens YH-utbildningar.

På plats på YH-mässan i Stockholm den 29 mars finns över 40 yrkeshögskolor, Myndigheten för yrkeshögskolan (Myh) och givetvis Studentum själva med målet att hjälpa besökarna att hitta rätt i utbildningsdjungeln. Under dagen kommer du att kunna ta del av seminarier med skolorna samt intressanta föreläsningar om olika slags utbildningar och läget på arbetsmarknaden. I samband med mässan anordnar Studentum även ett vägledarseminarium för studie- och yrkesvägledare.

Studentum är Nordens största plattform för eftergymnasiala studier och har månatligen över en halv miljon besökare på sin sajt. Förutom en stor digital närvaro ger Studentum årligen ut ett stort studentmagasin och arrangerar yrkeshögskolemässor på fyra orter i landet: Stockholm, Malmö, Göteborg och Örebro.

Gå till mässans facebookevent!

Yrkeshögskolemässan i Stockholm arrangeras i Pelarsalen, Norra Latin - Drottninggatan 71B i centrala Stockholm. Mässan är självklart kostnadsfri för alla besökare.

Om yrkeshögskoleutbildningar

Yrkeshögskoleutbildningar, även kallat YH-utbildningar, uppstår av att det finns ett behov på arbetsmarknaden och de bedrivs i ett nära samarbete med näringslivet. De flesta utbildningarna är mellan ett till tre år långa och de är kostnadsfria samt ger studiemedel från Centrala Studiestödsnämnden, CSN.

De flesta utbildningarna består till en tredjedel av praktik som kallas för Lärande i arbete (LIA). På detta sätt får man praktisk erfarenhet och kontakt med företag i branschen. Hela tanken med YH-utbildningar är att de ska leda till jobb direkt efter examen. Statistiken visar att så även är fallet. Hela nio av tio har jobb sex månader efter avslutad YH-utbildning.

Läs mer om utbildningsformen YH-utbildningar på Studentum.se.

Tid och plats för Yrkeshögskolemässan i Stockholm

Datum: Onsdagen den 29 mars 2017
Tid: 10.00-18.00
Plats: Pelarsalen, Norra Latin - Drottninggatan 71B i centrala Stockholm
Inträde: Kostnadsfritt

Hoppas vi ses där!

Studentum är Sveriges största söktjänst för eftergymnasiala studier med över 500 000 medlemmar. 

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera