2020-05-05 09:00Pressmeddelanden

Digitala Vägledarträffen 2020

Vägledarträffen 2019

Vägledarträffen arrangeras för fjärde året i rad av studentum.se och gymnasium.se som båda är en del av Educations Media Group. Under en förmiddag bjuds studie- och yrkesvägledare in till inspirerande föreläsningar med olika teman som rör skolans värld med fokus på vägledning och utbildningsmöjligheter. Med hänsyn till rådande omständigheter väljer EMG att ställa om istället för att ställa in och fredagen den 8 maj är det dags för den första digitala Vägledarträffen.
 
Med spännande föreläsningar från Grillska gymnasiet och Snitz gymnasium siktar Vägledarträffen 2020 på att bli en förmiddag fylld av inspiration och kunskapsutbyte vägledare emellan. 

Det är fjärde året i rad som Vägledarträffen arrangeras och detta år blir det lite annorlunda. Anna Hansback, eventansvarig för Vägledarträffen, utvecklar:
- "Det är andra omständigheter i år jämfört med tidigare. Vi fick vara kreativa för att hitta lösningar där så många som möjligt kan ta del av förmiddagen och beslutade oss för att köra digitalt. Vi tror att det är den bästa lösningen då vi vet hur uppskattad träffen brukar vara och att ställa in helt kände vi inte var ett alternativ. För oss var det självklart att hellre ställa om än in. Vi har många anmälda deltagare och det visar att viljan att fortsätta utvecklas hos studie- och yrkesvägledare är stark"

Med hänsyn till omvärlden var en fysisk möteplats för Vägledarträffen 2020 inte möjlig. Istället kommer Vägledarträffen ske digitalt via verktyget Zoom. För att läsa mer om den digitala Vägledarträffen klicka här

Varmt välkomna! 


Om studentum.se

studentum.se är Sveriges största söktjänst för eftergymnasiala studier med över 500 000 medlemmar och cirka 775 000 besök i månaden. Vår affärsidé är att hjälpa utbildningsanordnare att hitta studenter till sina utbildningsplatser. Detta gör vi via vår webbsöktjänst, samarbetspartners, samt utbildningsmässor. Studentum startades 2001 som ett initiativ av tre studenter för att hjälpa blivande studenter att hitta utbildning. studentum.se är en del av Keystone Education Group som även innefattar bl.a. utbildning.se, gymnasium.se, kurser.se och aktivitet.se.


Kontaktpersoner

Gabriel Seidel
PR Specialist
Gabriel Seidel