2023-02-28 17:11Pressmeddelanden

Helsingborg är Sveriges tredje bästa studentstad

Sveriges bästa studentstad

I undersökningen gjord av söktjänsten för utbildningar studentum.se placerar sig Helsingborg tredje högst upp på rankingen av Sveriges bästa studentstäder 2023. Undersökningen grundar sig i parametrar som studenter själva bedömt som viktiga och där Helsingborg placerar sig högt i flera kategorier.

I fem av nio kategorier placerar sig Helsingborg bland de topp sex bästa städerna. I fråga om kommunikationer, studentboende, stadsliv och möjligheter till både extrajobb och praktik är Helsingborg en gedigen studentstad. Beatrice Brettmar, projektledare, studentum.se, berättar mer:

– Kanske är Helsingborg Sveriges mest kompletta studentstad där man rankar högt, men inte högst, i väldigt många olika kategorier. Detta leder till en välförtjänt tredjeplats och visar vilken bra stad Helsingborg är att studera i. Det som drar ner betyget lite är karriärmöjligheter, där det kan vara knepigare att få ett heltidsjobb i Helsingborg än i andra studentstäder, samtidigt som stadens goda kommunikationer öppnar upp för möjligheten att arbeta i närliggande städer. Jag vill också lyfta boendesituationen där det är relativt enkelt att hitta ett rimligt studentboende, det är kul för att det är ganska ovanligt att det är så i Sveriges studentstäder, säger Beatrice. 

Undersökningen grundar sig i studenters egna svar på studentum.se's undersökning om vad som är viktigast när man väljer vilken stad man vill studera i. Parametrarna har sedan vägts för att skapa rankingen Sveriges bästa studentstad. Etta på listan är Stockholm, som följs av Malmö, Helsingborg och Linköping. Det innebär att förra årets bästa studentstad Lund halkar ner till en femteplats.

Hela rankingen Sveriges bästa studentstad 2023:
1. Stockholm
2. Malmö
3. Helsingborg
4. Linköping
5. Lund
6. Östersund
7. Karlstad
8. Skövde
9. Jönköping
10. Norrköping

För att läsa hela rankingen och om undersökningen – klicka här.


Om studentum.se

studentum.se är Sveriges största söktjänst för eftergymnasiala studier med över 500 000 medlemmar och cirka 775 000 besök i månaden. Vår affärsidé är att hjälpa utbildningsanordnare att hitta studenter till sina utbildningsplatser. Detta gör vi via vår webbsöktjänst, samarbetspartners, samt utbildningsmässor. Studentum startades 2001 som ett initiativ av tre studenter för att hjälpa blivande studenter att hitta utbildning. studentum.se är en del av Keystone Education Group som även innefattar bl.a. utbildning.se, gymnasium.se, kurser.se och aktivitet.se.


Kontaktpersoner

Gabriel Seidel
PR Specialist
Gabriel Seidel