2023-03-02 10:23Pressmeddelanden

Jönköping är Sveriges nionde bästa studentstad

Sveriges bästa studentstad

I en undersökning gjord av söktjänsten för utbildningar studentum.se placerar sig Jönköping nionde högst upp på rankingen av Sveriges bästa studentstäder 2023. Undersökningen grundar sig i parametrar som studenter själva bedömt som viktiga och Jönköping rankar topp tre när det kommer till parametern studentliv.

Jönköping rankar högt gällande studentlivet, nämligen plats tre, och som student erbjuds du nio av elva aktivitetsområden. Även när det kommer till möjlighet att hitta praktikplats och utbud av masterutbildningar rankar Jönköping högt.

– Om du studerar i Jönköping kan du förvänta dig ett aktivt studentliv med en aktiv studentkår. Jönköping är en bra stad att vara student i på flera sätt. Det är relativt enkelt att hitta praktikplats och det finns ett stort utbud av utbildningar på avancerad nivå. Om jönköping vill klättra på listan behöver man dock se över boendesituationen för studenter, som det ser ut just nu är det svårt att hitta ett rimligt studentboende, säger Beatrice Brettmar, projektledare studentum.se.

Undersökningen grundar sig i studenters egna svar på studentum.se's undersökning om vad som är viktigast när man väljer vilken stad man vill studera i. Parametrarna har sedan vägts för att skapa rankingen Sveriges bästa studentstad. Etta på listan är Stockholm, som följs av Malmö, Helsingborg och Linköping. Det innebär att förra årets bästa studentstad Lund halkar ner till en femteplats.

Hela rankingen Sveriges bästa studentstad 2023:
1. Stockholm
2. Malmö
3. Helsingborg
4. Linköping
5. Lund
6. Östersund
7. Karlstad
8. Skövde
9. Jönköping
10. Norrköping

För att läsa hela rankingen och om undersökningen – klicka här.


Om studentum.se

studentum.se är Sveriges största söktjänst för eftergymnasiala studier med över 500 000 medlemmar och cirka 775 000 besök i månaden. Vår affärsidé är att hjälpa utbildningsanordnare att hitta studenter till sina utbildningsplatser. Detta gör vi via vår webbsöktjänst, samarbetspartners, samt utbildningsmässor. Studentum startades 2001 som ett initiativ av tre studenter för att hjälpa blivande studenter att hitta utbildning. studentum.se är en del av Keystone Education Group som även innefattar bl.a. utbildning.se, gymnasium.se, kurser.se och aktivitet.se.


Kontaktpersoner

Gabriel Seidel
PR Specialist
Gabriel Seidel