2023-03-02 08:19Pressmeddelanden

Karlstad är Sveriges sjunde bästa studentstad

Sveriges bästa studentstad

I en undersökning gjord av söktjänsten för utbildningar studentum.se placerar sig Karlstad sjunde högst upp på rankingen av Sveriges bästa studentstäder 2023. Undersökningen grundar sig i parametrar som studenter själva bedömt som viktiga och den är i den viktigaste parametern Karlstad lyckas bäst.

Stadens kanske främsta parameter är kommunikationer – området som enligt blivande studenter är det allra viktigaste för en bra studentstad. Dessutom erbjuder Karlstad tryggt studentboende, stora möjligheter till både utbildning på avancerad akademisk nivå och heltidsjobb i staden efter studierna.

– Den parameter studenterna själva tycker är viktigast är stadens kommunikationer. Alltså hur lätt det är att röra sig till, från och i staden och här placerar sig Karlstad på en fjärdeplats. Det är dessutom väldigt kul att man är bästa studentstad för cyklister. Dessutom är Karlstad är bra studentstad tack vare goda akademiska möjligheter, att det är relativt enkelt att hitta boende som student och att det är relativt enkelt att hitta jobb efter studierna i Karlstad. I stort är Karlstad en väldigt bra stad att vara student i, men om man vill klättra ännu högre på listan bör man titta över praktikmöjligheterna i staden, det är svårt att hitta praktikplats just nu, säger Beatrice Brettmar, projektledare studentum.se.

Undersökningen grundar sig i studenters egna svar på studentum.se's undersökning om vad som är viktigast när man väljer vilken stad man vill studera i. Parametrarna har sedan vägts för att skapa rankingen Sveriges bästa studentstad. Etta på listan är Stockholm, som följs av Malmö, Helsingborg och Linköping. Det innebär att förra årets bästa studentstad Lund halkar ner till en femteplats.

Hela rankingen Sveriges bästa studentstad 2023:
1. Stockholm
2. Malmö
3. Helsingborg
4. Linköping
5. Lund
6. Östersund
7. Karlstad
8. Skövde
9. Jönköping
10. Norrköping

För att läsa hela rankingen och om undersökningen – klicka här.


Om studentum.se

studentum.se är Sveriges största söktjänst för eftergymnasiala studier med över 500 000 medlemmar och cirka 775 000 besök i månaden. Vår affärsidé är att hjälpa utbildningsanordnare att hitta studenter till sina utbildningsplatser. Detta gör vi via vår webbsöktjänst, samarbetspartners, samt utbildningsmässor. Studentum startades 2001 som ett initiativ av tre studenter för att hjälpa blivande studenter att hitta utbildning. studentum.se är en del av Keystone Education Group som även innefattar bl.a. utbildning.se, gymnasium.se, kurser.se och aktivitet.se.


Kontaktpersoner

Gabriel Seidel
PR Specialist
Gabriel Seidel