2024-03-06 14:00Pressmeddelanden

Linköping är Sveriges bästa studentstad

Sveriges bästa studentstad 2024

Enligt studentum.se:s användare kan det vara lika svårt att välja var man ska studera som vad. Därför undersökte studentum.se vad det är som gör en studentstad bra genom att fråga användarna. studentum.se skickade ut en undersökning där de frågade vad som var allra viktigast när man väljer vilken stad man ska plugga i och använde svaren för att väga de olika parametrarna som ligger till grund för topplistan över Sveriges 10 bästa studentstäder. 

Linköping är årets vinnare i studentum.se:s rankning. Från förra årets fjärdeplats avancerar Linköping till toppen för årets lista över Sveriges bästa studentstäder! Linköping fortsätter att briljera i den parameter som enligt studenterna själva väger tyngst i valet av studentstad: kommunikationer. Förutom att erbjuda landets näst bästa kommunikationer har staden ett tryggt studentboende och ett aktivt studentliv. Linköping rankar också bland de tio bästa i hela fem av totalt åtta parametrar. Denice Karlsson, projektledare för rankningen på studentum.se, berättar vad som gör Linköping så bra:  

— De har lyckats ranka högt i de viktigaste parametrarna. Vi har bland annat tittat på cykelfrämjandets undersökning över vilka städer som är cykelvänliga och Linköping ligger högt där. Det finns ett rikt studentliv med både kårer och nationer och arbetsmarknaden i Linköping ser bra ut, det finns många jobb och närheten till Norrköping skadar såklart inte. Det är bara att gratulera till Linköpings studenter, ni har det väldigt bra.  

Förra årets vinnare Stockholm tappar en placering och landar på en andraplats medan de klassiska studentstäderna Uppsala och Lund helt saknas på topp 10-listan. Läs mer om rankningen här.  

Topp 10: 

  1. Linköping 

  1. Stockholm 

  1. Kalmar 

  1. Karlstad 

  1. Sundsvall 

  1. Helsingborg 

  1. Östersund 

  1. Luleå 

  1. Norrköping 

  1. Gävle 


Topics: Nyheter

Om studentum.se

studentum.se är Sveriges största söktjänst för eftergymnasiala studier med över 500 000 medlemmar och cirka 775 000 besök i månaden. Vår affärsidé är att hjälpa utbildningsanordnare att hitta studenter till sina utbildningsplatser. Detta gör vi via vår webbsöktjänst, samarbetspartners, samt utbildningsmässor. Studentum startades 2001 som ett initiativ av tre studenter för att hjälpa blivande studenter att hitta utbildning. studentum.se är en del av Keystone Education Group som även innefattar bl.a. utbildning.se, gymnasium.se, kurser.se och aktivitet.se.


Kontaktpersoner

Gabriel Seidel
PR Specialist
Gabriel Seidel