2023-03-01 08:00Pressmeddelanden

Linköping är Sveriges fjärde bästa studentstad

Sveriges bästa studentstad

I undersökningen gjord av söktjänsten för utbildningar studentum.se placerar sig Linköping fjärde högst upp på rankingen av Sveriges bästa studentstäder 2023. Undersökningen grundar sig i parametrar som studenter själva bedömt som viktiga och där Linköping klättrar från en sjätteplats 2022 till en fjärdeplats 2023.

Enligt undersökningen rankar Linköping bland de tio bästa i hela fem av totalt nio parametrar. Linköping har de näst bästa kommunikationerna i landet – den parameter studenterna själva tycker är viktigast. Studentliv, studentboende och master- och forskarutbildning är ytterligare parametrar Linköping presterat bra i. Beatrice Brettmar, projektledare studentum.se, berättar mer:

–  Den viktigaste parametern för studenterna själva är kommunikationer. Dels hur kollektivtrafiken fungerar i, till och från staden men också hur cykelvänliga städerna är och Linköping har Sveriges näst bästa kommunikationer enligt vår undersökning. Det i kombination med ett rikt studentliv och ett bra boendesituation för studenter gör att Linköping är en väldigt bra stad att vara student i, säger Beatrice.

Undersökningen grundar sig i studenters egna svar på studentum.se's undersökning om vad som är viktigast när man väljer vilken stad man vill studera i. Parametrarna har sedan vägts för att skapa rankingen Sveriges bästa studentstad. Etta på listan är Stockholm, som följs av Malmö, Helsingborg och Linköping. Det innebär att förra årets bästa studentstad Lund halkar ner till en femteplats.

Hela rankingen Sveriges bästa studentstad 2023:
1. Stockholm
2. Malmö
3. Helsingborg
4. Linköping
5. Lund
6. Östersund
7. Karlstad
8. Skövde
9. Jönköping
10. Norrköping

För att läsa hela rankingen och om undersökningen – klicka här.


Om studentum.se

studentum.se är Sveriges största söktjänst för eftergymnasiala studier med över 500 000 medlemmar och cirka 775 000 besök i månaden. Vår affärsidé är att hjälpa utbildningsanordnare att hitta studenter till sina utbildningsplatser. Detta gör vi via vår webbsöktjänst, samarbetspartners, samt utbildningsmässor. Studentum startades 2001 som ett initiativ av tre studenter för att hjälpa blivande studenter att hitta utbildning. studentum.se är en del av Keystone Education Group som även innefattar bl.a. utbildning.se, gymnasium.se, kurser.se och aktivitet.se.


Kontaktpersoner

Gabriel Seidel
PR Specialist
Gabriel Seidel