2023-03-01 09:00Pressmeddelanden

Lund är Sveriges femte bästa studentstad

Sveriges bästa studentstad

I en undersökning gjord av söktjänsten för utbildningar studentum.se placerar sig Lund femte högst upp på rankingen av Sveriges bästa studentstäder 2023. Undersökningen grundar sig i parametrar som studenter själva bedömt som viktiga och där Lund tappar sin förstaplats från 2022.

Att Lund hamnar högt på listan över Sveriges bästa studentstäder förvånar kanske inte direkt någon. Men det är mer än det livliga studentlivet som lockar människor till staden. Lund erbjuder nämligen inte bara bäst praktikmöjligheter i hela landet utan även goda möjligheter till avancerade studier.

– Lund är en väldigt bra stad för den som är student. I vår ranking är Lund tvåa på listan över städer med bäst studentliv, etta på listan över möjlighet till praktik och topp tre på listan över möjlighet till studier på avancerad nivå. Det som gör att Lund tappar jämfört med förra året, då Lund faktiskt vann, är boendesituationen för studenterna. Som ny student i staden får man försöka att hyra boende i andrahand till att börja med, säger Beatrice Brettmar, projektledare studentum.se.

Undersökningen grundar sig i studenters egna svar på studentum.se's undersökning om vad som är viktigast när man väljer vilken stad man vill studera i. Parametrarna har sedan vägts för att skapa rankingen Sveriges bästa studentstad. Etta på listan är Stockholm, som följs av Malmö, Helsingborg och Linköping. Det innebär att förra årets bästa studentstad Lund halkar ner till en femteplats.

Hela rankingen Sveriges bästa studentstad 2023:
1. Stockholm
2. Malmö
3. Helsingborg
4. Linköping
5. Lund
6. Östersund
7. Karlstad
8. Skövde
9. Jönköping
10. Norrköping

För att läsa hela rankingen och om undersökningen – klicka här.


Om studentum.se

studentum.se är Sveriges största söktjänst för eftergymnasiala studier med över 500 000 medlemmar och cirka 775 000 besök i månaden. Vår affärsidé är att hjälpa utbildningsanordnare att hitta studenter till sina utbildningsplatser. Detta gör vi via vår webbsöktjänst, samarbetspartners, samt utbildningsmässor. Studentum startades 2001 som ett initiativ av tre studenter för att hjälpa blivande studenter att hitta utbildning. studentum.se är en del av Keystone Education Group som även innefattar bl.a. utbildning.se, gymnasium.se, kurser.se och aktivitet.se.


Kontaktpersoner

Gabriel Seidel
PR Specialist
Gabriel Seidel