2023-02-28 17:00Pressmeddelanden

Malmö är Sveriges näst bästa studentstad

Sveriges bästa studentstad

I undersökningen gjord av söktjänsten för utbildningar studentum.se placerar sig Malmö näst högst upp på rankingen av Sveriges bästa studentstäder 2023. Undersökningen grundar sig i parametrar som studenter själva bedömt som viktiga och Malmö placerar sig högt när det kommer till kommunikationer och möjligheter till praktikplats.
 
Malmö placerar sig högt på listan mycket tack vare stadens goda kommunikationer och stora möjligheter att hitta en praktikplats. Därmed förbättrar sig Malmö mycket då man 2022 hamnade utanför topp 10. Beatrice Brettmar, projektledare studentum.se, berättar mer:


– Malmö drar nytta av att vara en storstad med närhet till kontinenten. Man rankas etta när det kommer till kommunikationer och som tvåa när det kommer till möjlighet att hitta praktikplats. Samtidigt har du möjlighet till en rik fritid där man ligger över snittet när det med stadens utbud av barer och restauranger. Malmö tappar dock en del poäng när det kommer till studentboenden och det finns en risk att studenter hoppar av sin utbildning för att de inte hittar något rimligt boende. I stort är Malmö en väldigt bra stad att vara student i, säger Beatrice.

Undersökningen grundar sig i studenters egna svar på studentum.se's undersökning om vad som är viktigast när man väljer vilken stad man vill studera i. Parametrarna har sedan vägts för att skapa rankingen Sveriges bästa studentstad. Etta på listan är Stockholm, som följs av Malmö, Helsingborg och Linköping. Det innebär att förra årets bästa studentstad Lund halkar ner till en femteplats.

Hela rankingen Sveriges bästa studentstad 2023:
1. Stockholm
2. Malmö
3. Helsingborg
4. Linköping
5. Lund
6. Östersund
7. Karlstad
8. Skövde
9. Jönköping
10. Norrköping

För att läsa hela rankingen och om undersökningen – klicka här.


Om studentum.se

studentum.se är Sveriges största söktjänst för eftergymnasiala studier med över 500 000 medlemmar och cirka 775 000 besök i månaden. Vår affärsidé är att hjälpa utbildningsanordnare att hitta studenter till sina utbildningsplatser. Detta gör vi via vår webbsöktjänst, samarbetspartners, samt utbildningsmässor. Studentum startades 2001 som ett initiativ av tre studenter för att hjälpa blivande studenter att hitta utbildning. studentum.se är en del av Keystone Education Group som även innefattar bl.a. utbildning.se, gymnasium.se, kurser.se och aktivitet.se.


Kontaktpersoner

Gabriel Seidel
PR Specialist
Gabriel Seidel