2020-03-09 12:20Pressmeddelanden

Nöjda besökare och utställare på YH-mässan i Stockholm 2020

42 utbildningsanordnare ställde ut på Clarion Hotel Sign under torsdagens YH-Mässa arrangerad av studentum.se. Mässan var välbesökt där över 1 000 besökare fick chansen att hitta en utbildning för just dem.

Många relevanta besökare
42 olika utställare visade upp sitt utbud på mässan och deltog i olika seminarium under dagen. Utställarna beskrev mässan som ett forum för att träffa sin målgrupp och gavs chansen att göra ett intryck då 69 procent av besökarna var på mässan mellan 30 minuter och över en timme. 
Lena Palm från Iterum Education förklarar:

- Det bästa med mässan är att de som är här verkligen är intresserade av oss och vårt utbud

Matchningen mellan besökare och utställare
Inte bara utställarna var nöjda med mässan, även besökarnas helhetsintryck av mässan var bra. YH-mässan i Stockholm fick ett betyg på 4,2 av 5 när besökarna fick betygsätta innan de lämnade mässan. Anna Hansback, Event Manager på Studentum, är nöjd:

4,2 är såklart ett betyg vi är väldigt stolta över, det är viktigt för oss att både utställare och besökare blir så nöjda som möjligt, förhoppningsvis leder mässan till att fler får chansen att hitta sin drömutbildning

Förhoppningen visade sig stämma. När siffrorna från enkäten blivit sammanställda visade det sig att hela 60 procent av besökarna hittade en utbildningen de vill söka.

YH-Mässan i Malmö och Göteborg
Näst på tur står YH-mässan i Malmö som intar Slagthuset 26 mars. Därefter tar sig mässan visare till Göteborg och Svenska Mässan den 31 mars. Anna Hanback avslutar: 


Vi ser fram emot att mässan ska bli lika lyckad i de nästkommande städerna med en ny lokal för året i Malmö och med höga förväntningar på Göteborg 


Om studentum.se

Studentum är Sveriges största söktjänst för eftergymnasiala studier med över 500 000 medlemmar. Vår affärsidé är att hjälpa utbildningsanordnare att hitta studenter till sina utbildningsplatser. Detta gör vi via vår webbsöktjänst, samarbetspartners, samt besök på utbildningsmässor. Studentum startades 2001 som ett initiativ av tre studenter för att hjälpa blivande studenter att hitta utbildning. Studentum är en del av EMG - Educations Media Group.