2023-03-02 11:24Pressmeddelanden

Norrköping är Sveriges tionde bästa studentstad

Sveriges bästa studentstad

I en undersökning gjord av söktjänsten för utbildningar studentum.se placerar sig Norrköping tionde högst upp på rankingen av Sveriges bästa studentstäder 2023. Undersökningen grundar sig i parametrar som studenter själva bedömt som viktiga och Norrköping rankar i högt i viktiga parametrar.

Goda kommunikationer, tryggt boende och stora möjligheter till master- och magisterprogram är några av anledningarna till att du hittar Norrköping på listan över Sveriges tio bästa studentstäder i år.

– Norrköping är en bra stad att vara student i. Det är relativt enkelt att hitta ett rimligt studentboende, det är enkelt att åka till, från och i Norrköping och dessutom är finns det ett bra utbud av studier på avancerad nivå. Det som drar ner poängen lite för Norrköping är stadslivet där utbudet av restauranger och dylikt ligger under rikssnittet, säger Beatrice Brettmar, projektledare studentum.se.

Undersökningen grundar sig i studenters egna svar på studentum.se's undersökning om vad som är viktigast när man väljer vilken stad man vill studera i. Parametrarna har sedan vägts för att skapa rankingen Sveriges bästa studentstad. Etta på listan är Stockholm, som följs av Malmö, Helsingborg och Linköping. Det innebär att förra årets bästa studentstad Lund halkar ner till en femteplats.

Hela rankingen Sveriges bästa studentstad 2023:
1. Stockholm
2. Malmö
3. Helsingborg
4. Linköping
5. Lund
6. Östersund
7. Karlstad
8. Skövde
9. Jönköping
10. Norrköping

För att läsa hela rankingen och om undersökningen – klicka här.


Om studentum.se

studentum.se är Sveriges största söktjänst för eftergymnasiala studier med över 500 000 medlemmar och cirka 775 000 besök i månaden. Vår affärsidé är att hjälpa utbildningsanordnare att hitta studenter till sina utbildningsplatser. Detta gör vi via vår webbsöktjänst, samarbetspartners, samt utbildningsmässor. Studentum startades 2001 som ett initiativ av tre studenter för att hjälpa blivande studenter att hitta utbildning. studentum.se är en del av Keystone Education Group som även innefattar bl.a. utbildning.se, gymnasium.se, kurser.se och aktivitet.se.


Kontaktpersoner

Gabriel Seidel
PR Specialist
Gabriel Seidel