2023-03-02 07:00Pressmeddelanden

Östersund är Sveriges sjätte bästa studentstad

Sveriges bästa studentstad

I en undersökning gjord av söktjänsten för utbildningar studentum.se placerar sig Östersund sjätte högst upp på rankingen av Sveriges bästa studentstäder 2023. Undersökningen grundar sig i parametrar som studenter själva bedömt som viktiga och Östersund beskrivs som studentstaden för den aktiva studenten.

Östersund är Sveriges sjätte bästa studentstad och presterar bra gällande utbud av sport- och fritidsaktiviteter, studentliv och möjligheter att hitta praktikplats. Dessutom lyfts boendesituationen för studenter som positiv.

– Östersund är en bra stad för en aktiv student. Östersund vinner mycket på sitt naturnära läge och i kombination med stadens många idrottsanläggningar så erbjuder Östersund som stad åtta av elva aktivitetsområden. Att du som student dessutom kan förvänta dig att hitta boende och praktikplats relativt enkelt gör Östersund till en väldigt bra stad att vara student i, säger Beatrice Brettmar, projekteledare studentum.se.

Undersökningen grundar sig i studenters egna svar på studentum.se's undersökning om vad som är viktigast när man väljer vilken stad man vill studera i. Parametrarna har sedan vägts för att skapa rankingen Sveriges bästa studentstad. Etta på listan är Stockholm, som följs av Malmö, Helsingborg och Linköping. Det innebär att förra årets bästa studentstad Lund halkar ner till en femteplats.

Hela rankingen Sveriges bästa studentstad 2023:
1. Stockholm
2. Malmö
3. Helsingborg
4. Linköping
5. Lund
6. Östersund
7. Karlstad
8. Skövde
9. Jönköping
10. Norrköping

För att läsa hela rankingen och om undersökningen – klicka här.


Om studentum.se

studentum.se är Sveriges största söktjänst för eftergymnasiala studier med över 500 000 medlemmar och cirka 775 000 besök i månaden. Vår affärsidé är att hjälpa utbildningsanordnare att hitta studenter till sina utbildningsplatser. Detta gör vi via vår webbsöktjänst, samarbetspartners, samt utbildningsmässor. Studentum startades 2001 som ett initiativ av tre studenter för att hjälpa blivande studenter att hitta utbildning. studentum.se är en del av Keystone Education Group som även innefattar bl.a. utbildning.se, gymnasium.se, kurser.se och aktivitet.se.


Kontaktpersoner

Gabriel Seidel
PR Specialist
Gabriel Seidel