2023-03-02 10:21Pressmeddelanden

Skövde är Sveriges åttonde bästa studentstad

Sveriges bästa studentstad

I en undersökning gjord av söktjänsten för utbildningar studentum.se placerar sig Skövde åttonde högst upp på rankingen av Sveriges bästa studentstäder 2023. Undersökningen grundar sig i parametrar som studenter själva bedömt som viktiga och det är första året Skövde tar sig in på topplistan.

Skövde tar sig in på topplistan genom att få höga poäng i parametrar som berör karriärmöjligheter, utbudet av sport- och fritidsaktiviteter och möjligheter till extrajobb.

– Skövde placerar sig som topp tio i fyra av nio parametrar och toppar listan över städer med bäst möjlighet till extrajobb. Det är imponerande av en stad som tidigare inte varit topp tio. Skövde är en väldigt bra stad att leva i som student där det dessutom finns gott om fritidsaktiviteter att prova på. Det som dock kan oroa lite är boendesituationen för studenter, då det råder en brist på studentbostäder, säger Beatrice Brettmar, projektledare studentum.se.

Undersökningen grundar sig i studenters egna svar på studentum.se's undersökning om vad som är viktigast när man väljer vilken stad man vill studera i. Parametrarna har sedan vägts för att skapa rankingen Sveriges bästa studentstad. Etta på listan är Stockholm, som följs av Malmö, Helsingborg och Linköping. Det innebär att förra årets bästa studentstad Lund halkar ner till en femteplats.

Hela rankingen Sveriges bästa studentstad 2023:
1. Stockholm
2. Malmö
3. Helsingborg
4. Linköping
5. Lund
6. Östersund
7. Karlstad
8. Skövde
9. Jönköping
10. Norrköping

För att läsa hela rankingen och om undersökningen – klicka här.


Om studentum.se

studentum.se är Sveriges största söktjänst för eftergymnasiala studier med över 500 000 medlemmar och cirka 775 000 besök i månaden. Vår affärsidé är att hjälpa utbildningsanordnare att hitta studenter till sina utbildningsplatser. Detta gör vi via vår webbsöktjänst, samarbetspartners, samt utbildningsmässor. Studentum startades 2001 som ett initiativ av tre studenter för att hjälpa blivande studenter att hitta utbildning. studentum.se är en del av Keystone Education Group som även innefattar bl.a. utbildning.se, gymnasium.se, kurser.se och aktivitet.se.


Kontaktpersoner

Gabriel Seidel
PR Specialist
Gabriel Seidel