2023-02-28 16:00Pressmeddelanden

Stockholm är Sveriges bästa studentstad

Sveriges bästa studentstad

I undersökningen gjord av söktjänsten för utbildningar studentum.se placerar sig Stockholm högst upp på rankingen av Sveriges bästa studentstäder 2023. Undersökningen grundar sig i parametrar som studenter själva bedömt som viktiga och där vinner Stockholm i fyra av nio parametrar.

Det är mycket tack vare Stockholms utbud av studier på avancerad nivå man placerar sig högst upp i rankingen och därmed förbättrar sin ranking från 2022 då man placerade sig som tvåa på listan. Med 260 program på masternivå har man störst utbud i landet. Beatrice Brettmar, projektledare på studentum.se, berättar mer:

– Stockholm drar nytta av att vara en storstad. Studenterna rankar parametrar om karriärmöjligheter efter studierna och möjligheter till praktikplats väldigt högt och där samlar Stockholm många poäng. I stort är Stockholm en fantastiskt stad för studenter att välja med goda kommunikationer och det utbud som finns för ett aktivt socialt liv. Däremot behöver Stockholm se över boendesituationen för studenter, det blir nyckeln om Stockholm vill behålla sin förstaplats, säger Beatrice.

Undersökningen grundar sig i studenters egna svar på studentum.se's undersökning om vad som är viktigast när man väljer vilken stad man vill studera i. Parametrarna har sedan vägts för att skapa rankingen Sveriges bästa studentstad. Tvåa på listan är Malmö, som följs av Helsingborg och Linköping. Det innebär att förra årets bästa studentstad Lund hamnar femma på listan 2023. 

Hela rankingen Sveriges bästa studentstad 2023:
1. Stockholm
2. Malmö
3. Helsingborg
4. Linköping
5. Lund
6. Östersund
7. Karlstad
8. Skövde
9. Jönköping
10. Norrköping

Läs mer om undersökningen här


Om studentum.se

studentum.se är Sveriges största söktjänst för eftergymnasiala studier med över 500 000 medlemmar och cirka 775 000 besök i månaden. Vår affärsidé är att hjälpa utbildningsanordnare att hitta studenter till sina utbildningsplatser. Detta gör vi via vår webbsöktjänst, samarbetspartners, samt utbildningsmässor. Studentum startades 2001 som ett initiativ av tre studenter för att hjälpa blivande studenter att hitta utbildning. studentum.se är en del av Keystone Education Group som även innefattar bl.a. utbildning.se, gymnasium.se, kurser.se och aktivitet.se.


Kontaktpersoner

Gabriel Seidel
PR Specialist
Gabriel Seidel