2019-09-06 11:30Pressmeddelanden

Studentum.se ökar fokus på utlandsstudier med utlandsagenten Blueberry

EMG:s grundare och Ingvar Dyrseth, Eva Axelsson Engström, Stefan Engström samt Parham BenisiEMG:s grundare tillsammans med Ingvar Dyrseth, Eva Axelsson Engström, Stefan Engström och Parham Benisi

Intresset för utlandsstudier ökar, den främsta anledningen är att unga idag vill kombinera nytta med nöje – man vill se världen och samtidigt plugga. Educations Media Group (EMG), som driver de marknadsledande utbildningsportalerna Studentum.se, AllaStudier.se och Utbildning.se har nu förvärvat Blueberry, en agentverksamhet för internationella studier. 

Vi är Sveriges största sökportal för utbildningar, lite som Hotels.com fast för utbildning. Nu vill vi även säkerställa att alla som vill plugga utomlands ska hitta en seriös utbildning som håller hög kvalitet. Vi vet att det är många frågor som uppstår innan man beslutar sig för att studera utomlands – där vill vara den kompletta guiden,  säger Petra Brohäll, kommunikationschef på studentum.se.

Gemensam vision

Blueberry erbjuder kostnadsfri rådgivning till blivande studenter och har 30 års erfarenhet, detta ligger i linje med EMG:s vision att hjälpa alla att hitta rätt utbildning. Det nya samarbetet innebär en förenklad ansökningsprocess för alla användare som vill studera utomlands. De kan nu ansöka direkt via studentum.se. För EMG är förvärvet av Blueberry ett naturligt steg: 

Som ledande marknadsplats för utbildning i Sverige är detta ett naturligt steg mot visionen att hjälpa alla i hela världen att hitta rätt utbildning. Med stöd av Blueberry kan vi nu hjälpa alla blivande studenter med ansökningsprocessen när de söker efter utbildning utomlands, säger Fredrik Söderlindh, vd och medgrundare av EMG.

Familjeföretaget och utbildningsjätten 

Familjeföretaget Blueberry med tio anställda som hjälpt tusentals studenter att hitta rätt utbildning utomlands ser fram emot ett fördjupat samarbete med Studentum.se:

EMG har en stark passion för utlandsstudier som vi på Blueberry delar. Genom detta  samarbete kan vi kombinera det lilla med det stora - personlig rådgivning, lång erfarenhet och kunskap som förmedlas via världsledande utbildningssiter med miljontals besökare varje månad. säger Eva Axelsson Engström, senior partner på Blueberry. 

Om Blueberry
Blueberry College & Universitet arbetar på uppdrag av college och universitet i USA, Australien, Nya Zeeland, Kanada, Europa och Asien. Vi hjälper studenter med att hitta rätt bland det stora utbudet av utbildningar utomlands. Här får studenter kostnadsfri  och personlig hjälp med allt som rör studier utomlands. Svar på frågor som - hur det skiljer det sig att plugga i Australien jämfört med USA - räcker mina betyg för att komma in på Berkeley College och hur är student- och nattlivet i Melbourne. Men också hjälp med hela ansökningsprocessen, visumfrågor, CSN och översättning av betyg.Våra studenter läser allt från en termin till en hel utbildning utomlands på både diplom, kandidat och masternivå. Populära ämnen är Business, Music, Design, Real Estate, Engineering och Sport (Personal Trainer). Studierna bekostas genom bidrag från CSN.


Om studentum.se

Studentum är Sveriges största söktjänst för eftergymnasiala studier med över 500 000 medlemmar. Vår affärsidé är att hjälpa utbildningsanordnare att hitta studenter till sina utbildningsplatser. Detta gör vi via vår webbsöktjänst, samarbetspartners, samt besök på utbildningsmässor. Studentum startades 2001 som ett initiativ av tre studenter för att hjälpa blivande studenter att hitta utbildning. Studentum är en del av EMG - Educations Media Group.