2019-10-23 16:05Pressmeddelanden

Vägledarträff för Malmös studie- och yrkesvägledare

Malmös studie- och yrkesvägledare samlades på onsdagen den 23 oktober för att ta del av föreläsningar från CSN, Blueberry CollegeMalmös studie- och yrkesvägledare samlades på onsdagen den 23 oktober för att ta del av föreläsningar från CSN, Blueberry College

Idag den 23 oktober anordnade Studentum och gymnasium.se Vägledarträffen i Malmö - en förmiddag med inspirerande föreläsningar utformade för studie- och yrkesvägledare. Vägledarträffen är ett återkommande evenemang som anordnas en gång per termin i Malmö, Göteborg och Stockholm.

Under höstens träff i Malmö fick studie- och yrkesvägledarna lyssna till inspirerande föreläsningar från CyberGymnasiet, Eslövs folkhögskola, Blueberry College och Universitet samt CSN. Teman för träffen var trygghet i skolan och vad det har för effekter, alternativa sätt att uppnå högskolebehörighet, utlandsstudier och hur CSN jobbar för att göra studier möjligt. 

I början av dagen bjöds det på frukostmingel - en bra möjlighet för deltagarna att nätverka och knyta kontakter med andra studie- och yrkesvägledare. Under förmiddagen ställdes det många frågor till föreläsarna och i fikapausen kunde studie- och yrkesvägledarna fortsätta diskussionerna som påbörjats. 

Det har varit en dag med intressanta ämnen som engagerat deltagarna. Att kunna genomföra det här eventet är viktigt på många plan, inte minst för den viktiga roll studie- och yrkesvägledare har för elevernas fortsatta studier och yrkesbana. Nu känns det extra roligt att kunna ta konceptet norrut med Umeå som ny stad till våren, säger Anna Hansback, Event Manager på Studentum.se.

Vägledarträffen anordnas av Studentum och gymnasium.se, de två ledande söktjänsterna för eftergymnasiala respektive gymnasiala studier. Konceptet Vägledarträffen startades 2017 och har sedan dess bara ökat i antal besökare och popularitet. 2018 utökades träffen från Stockholm till att även hållas i Malmö och Göteborg. Våren 2020 kommer Vägledarträffen för första gången ske i Umeå! 

Imorgon den 24 oktober anordnas Vägledarträffen i Göteborg, den sista för i höst. Läs mer om evenemanget och de kommande träffarna här!


Om studentum.se

Studentum är Sveriges största söktjänst för eftergymnasiala studier med över 500 000 medlemmar. Vår affärsidé är att hjälpa utbildningsanordnare att hitta studenter till sina utbildningsplatser. Detta gör vi via vår webbsöktjänst, samarbetspartners, samt besök på utbildningsmässor. Studentum startades 2001 som ett initiativ av tre studenter för att hjälpa blivande studenter att hitta utbildning. Studentum är en del av EMG - Educations Media Group.