2023-02-17 16:00Pressmeddelanden

YH-mässan 2023 - äntligen ses vi igen

YH-mässan 2023

YH-mässan blir, för första gången sedan 2020, i år fysisk och utspridd över tre städer. YH-mässan kommer till Stockholm 8 mars, Göteborg 15 mars och Malmö 23 mars när studentum.se siktar på att hjälpa fler med en snabb väg in till arbetsmarknaden. Dessutom kombineras detta med Vägledarträffen i alla tre städer.

Först ut är Stockholm den 8 mars där YH-mässan intar Clarion Hotel Sign mellan 11.00-18.00. Yrkeshögskolor från hela Stockholm kommer finnas på plats och seminarier med olika teman ger besökare chansen att hitta en utbildning de finner inspirerande.

I Göteborg den 15 mars står Clarion Hotel Post för lokalen och västkustens yrkeshögskolor finns representerade för att svara på de frågor studieintresserade kan tänkas ha. Mellan klockan 11.00 och 18.00 kommer studentum.se finnas på plats och hjälpa besökare att hitta en snabb väg in i arbetslivet.

Den 23 mars är det dags för YH-mässan i Malmö. 11.00-18.00 på Slagthuset ställer Skånes yrkeshögskolor ut sina montrar för att svara på frågor och inspirera besökare att utbilda sig.

Senaste gången YH-mässan var fysiskt istället för digital var år 2020. Nu ser man fram emot att få träffa både skolor och studieintresserade. Anna Hansback, event manager på studentum.se, kommenterar:

– Det känns verkligen superkul att äntligen få göra det här fysiskt igen. YH-mässan är ju speciell i och med att alla utbildningar är framtagna i samarbete med näringslivet för att det finns ett behov av kompetensen. Det märks också under själva mässan där förväntansfulla besökare möts av skolor som erbjuder en snabb väg ut i arbetslivet, det blir en stämning som är mycket svårare att ta på när det sker digitalt, säger Anna.

I samband med YH-mässan sker även Vägledarträffen. Vägledarträffen är ett event för studie- och yrkesvägledare i hela Sverige med fokus på vägledning och utbildningsmöjligheter. Till eventet bjuds föreläsare inom olika ämnesområden som rör skolans värld - från grundskola och gymnasium till eftergymnasiala utbildningar och arbetsmarknadsutbildningar.

För att läsa mer eller anmäla sig till YH-mässan, klicka här.
För att läsa mer eller anmäla sig till Vägledarträffen, klicka här.


Om studentum.se

studentum.se är Sveriges största söktjänst för eftergymnasiala studier med över 500 000 medlemmar och cirka 775 000 besök i månaden. Vår affärsidé är att hjälpa utbildningsanordnare att hitta studenter till sina utbildningsplatser. Detta gör vi via vår webbsöktjänst, samarbetspartners, samt utbildningsmässor. Studentum startades 2001 som ett initiativ av tre studenter för att hjälpa blivande studenter att hitta utbildning. studentum.se är en del av Keystone Education Group som även innefattar bl.a. utbildning.se, gymnasium.se, kurser.se och aktivitet.se.


Kontaktpersoner

Gabriel Seidel
PR Specialist
Gabriel Seidel