2020-02-25 09:00Pressmeddelanden

YH-mässan i Stockholm 2020

Den femte mars är det dags för Sveriges största YH-mässa att flytta in på Clarion Hotel Sign i Stockholm. Nära 2 000 besökare väntas besöka några av de fyrtiotalet utställare som kommer finnas på plats på mässan. 

Sveriges största YH-mässa
Det är femte året i rad studentum.se arrangerar YH-mässan som vuxit för varje år. Förra årets besöksantal var 1 818 blivande studenter och helhetintrycket hos såväl besökare och utställare var gott. Anna Hansback, Event Manager på studentum.se utvecklar:
- Förra året frågade vi besökarna om ett helhetsbetyg på mässan där 47 procent gav en fyra på en skala mellan ett och fem. Detta är vi stolta över och vill fortsätta erbjuda ett värdefullt forum där utbildningsanordnare och potentiella studenter kan mötas

Nyheter för 2020
Innan mässans start hålls en fika för studie- och yrkesvägledare där de erbjuds en spännande föreläsning av föreningen Yrkeshögskoleanordnare i Stockholms län (YHSL). De berättar om utbud och ansökningar till hösten och hur samverkan sker för att tillsammans matcha rätt studerande med rätt utbildning.
Utöver detta erbjuds mässans besökare spännande föreläsningar anordnade av sex olika utställare.

Mässan ger resultat
Efter Stockholm kommer mässan ta sig vidare till både Malmö och Göteborg för att ge fler chansen att träffa och ställa frågor till ett stort antal Yrkeshögskolor. Detta i linje med studentum.se:s vision att alla ska kunna hitta rätt utbildning. Anna Hansback förtydligar värdet:
- Yrkeshögskoleutbildningar finns särskilt på grund av ett behov på arbetsmarknaden vilket ger stora möjligheter för studenter att få jobb efter examen. Förra året visade att besökarna spenderade i snitt 30-60 minuter på mässan och 48 procent av dem menade att de hittade en utbildning de ville söka. Detta tyder på att vi hittar rätt i båda målgrupperna, såväl utställare som besökare får ut något av mässan.

Vad: YH-mässan i Stockholm 2020
Tid: 11.00 - 17.00
Plats: Clarion Hotel Sign, Östra Järnvägsgatan 35 Stockholm
Inträde: Kostnadsfritt

Läs mer om YH-mässan på studentum.se

 


Om studentum.se

Studentum är Sveriges största söktjänst för eftergymnasiala studier med över 500 000 medlemmar. Vår affärsidé är att hjälpa utbildningsanordnare att hitta studenter till sina utbildningsplatser. Detta gör vi via vår webbsöktjänst, samarbetspartners, samt besök på utbildningsmässor. Studentum startades 2001 som ett initiativ av tre studenter för att hjälpa blivande studenter att hitta utbildning. Studentum är en del av EMG - Educations Media Group.