2019-03-01 08:45Pressmeddelanden

Studentum.se lanserar informationshub som hjälper folk att komma in på drömutbildningen - utan högsta betyg!

Studentum.se lanserar informationshub som hjälper folk att komma in på drömutbildningen

De flesta vet om att man söker in till en universitetsutbildning genom gymnasiebetyg eller med högskoleprovsresultat. Vad väldigt få vet är att det finns andra sätt att ta sig in på sin drömutbildning om man inte har högsta betyg, antagningssätt där potentialen och ambitionsnivån hos den blivande studenten istället vägs in. Det kan till exempel röra sig om intervjuer och praktiska/teoretiska prov. Denna antagningskvot kallas för Alternativt Urval.

“Tack vare Alternativt Urval har universitet möjlighet att nå ut till en större målgrupp och få in studenter som socialt och ambitionsmässigt skulle passa superbra på en utbildning trots otillräckliga betyg.” säger Emelie Wallin, Content Manager på Studentum.se.

Vilka utbildningar använder Alternativt Urval

Tidigare har man fått söka upp vad som gäller för de olika utbildningarna själv, nu har Studentum.se samlat all information över hur man kommer in på Sveriges populäraste och svåraste utbildningar: https://www.studentum.se/bli-student/alternativt-urval/

“Många har säkert någon gång drömt om att bli arkitekt, läkare eller jurist men aldrig gjort någonting åt saken eftersom gymnasiebetygen inte varit tillräckliga. Tack vare Alternativt Urval behöver man inte ge upp drömmen! Vi på Studentum tycker att det är viktigt att lyfta fram de andra antagningssätten då höga betyg inte alltid är ett kvitto på att en person kommer att platsa inom ett visst yrke.” säger Petra Brohäll, Kommunikations- och affärsområdeschef på Studentum.se och AllaStudier.se

Studentum.se lanserar informationshub som hjälper folk att komma in på drömutbildningenOm studentum.se

Studentum är Sveriges största söktjänst för eftergymnasiala studier med över 500 000 medlemmar. Vår affärsidé är att hjälpa utbildningsanordnare att hitta studenter till sina utbildningsplatser. Detta gör vi via vår webbsöktjänst, samarbetspartners, samt besök på utbildningsmässor. Studentum startades 2001 som ett initiativ av tre studenter för att hjälpa blivande studenter att hitta utbildning. Studentum är en del av EMG - Educations Media Group.