2019-01-16 14:46Pressmeddelanden

Studentum.se säljer två siter till Universitetsmedia-gruppen

Studentum.se säljer Mimersbrunn.se
och Happystudents.se till Universitetsmedia-gruppenStudentum.se säljer Mimersbrunn.se och Happystudents.se till Universitetsmedia-gruppen

Studentum.se säljer Mimersbrunn.se och Happystudents.se till Universitetsmedia-gruppen

Under 2018 har Studentum.se (som också driver AllaStudier.se) valt att renodla sin verksamhet ytterligare och därmed sälja studentrabattsiten HappyStudents.se och uppsatssiten Mimersbrunn.se.

“Idag driver vi Studentum.se och AllaStudier.se som är Nordens största utbildningsportaler med över 10 miljoner besökare om året. Under 2019 har vi som ambition att kunna hjälpa fler studiesugna att hitta sin drömutbildning! Mimersbrunn.se och Happystudents.se har enorma möjligheter, men går utanför vår core-verksamhet. De behöver mer fokus och resurser för att nå sin fulla potential. Därför kändes en försäljning som det bästa alternativet” säger Petra Brohäll affärsområdes- och kommunikationschef på Studentum.se, Educations Media Group.

Studentsiter med stor potential

Mimersbrunn.se är en av Sveriges äldsta och största studentsiter med användargenererat innehåll. Här laddar studenter själva upp sina uppsatser och skolarbeten för att inspirera varandra.
HappyStudents.se är en nystartad rabattsite för studenter som vill ha bra deals och nedsatta priser på allt från kläder och telefonabonnemang till resor och hotell.  

Universitetsmedia-gruppen köpare och ny samarbetspartner

“Valet av samarbetspartner och köpare föll väldigt naturligt på Universitetsmedia-gruppen med bra tillväxtkultur och ett gediget arbete med nischad marknadsföring på universitet och på campus i Sverige. Vi delar samma vision om att det ska vara enkelt, spännande och roligt att leta efter sin framtida utbildning och att vara student.” fortsätter Brohäll.

”Mimersbrunn och HappyStudents är fantastiska tillskott i vår nischade medieportfölj. Vi ökar i ett svep vår samlade unika räckvidd mot studenter till totalt ca 2,3 miljoner kontakter per månad. Mimersbrunn  är en av Sveriges starkaste och mest välanvända studentsiter genom tiderna. Samtidigt tar vi över HappyStudents.se som perfekt kompletterar vår egen Studentnytta.se” säger Robert Bryhn, vd Universitetsmedia-gruppen

Om Universitetsmedia-gruppen: Universitetsmedia-gruppen är ett snabbväxande nischat mediehus inom studentkommunikation med 50 anställda och verksamhet i Eskilstuna, Norrköping och Stockholm. De största medieprodukterna är ett eget rikstäckande DOOH nätverk av Universitetsskärmar på 28 universitet och högskolor.

Om Studentum: Studentum är en del av Educations Media Group. EMG grundades 2001 och driver just nu Europas ledande utbildningsportaler. EMG har mer än 150 anställda med 20 nationaliteter samt en portfölj bestående av ca tio lokala och tre globala sökmotorer inom utbildning tex Studentum.se. EMG:s vision är att hjälpa alla i världen att hitta sin framtida utbildning och yrkesträning. EMG omsätter över 200 Msek 2018, är majoritetsägda av grundarna och delägs av Novax-Axel Johnson.

Studentum säljer två siter - Universitetsmedia-gruppen köpare och ny samarbetspartner

 Om studentum.se

Studentum är Sveriges största söktjänst för eftergymnasiala studier med över 500 000 medlemmar. Vår affärsidé är att hjälpa utbildningsanordnare att hitta studenter till sina utbildningsplatser. Detta gör vi via vår webbsöktjänst, samarbetspartners, samt besök på utbildningsmässor. Studentum startades 2001 som ett initiativ av tre studenter för att hjälpa blivande studenter att hitta utbildning. Studentum är en del av EMG - Educations Media Group.