2019-05-10 07:35Pressmeddelanden

Vägledarträffen fortsätter att öka i popularitet!

Vägledarträffen VT 2019

Idag den 10 maj anordnade Studentum.se och gymnasium.se Vägledarträffen i Stockholm - en förmiddag med inspirerande föreläsningar utformade för studie- och yrkesvägledare. Vägledarträffen är ett återkommande evenemang som anordnas en gång per termin i Malmö, Göteborg och Stockholm.

På agendan stod föreläsningar från Stensunds folkhögskola, Yrkesplugget och Jämställt. Övergripande teman var normkritik, alternativa studievägar och valet mellan att gå en teoretisk eller praktiskt utbildning.

Innan föreläsningarna bjöds det på frukost med möjlighet för deltagarna att nätverka och knyta kontakter med andra studie- och yrkesvägledare. 

Sista föreläsningen hade väldigt givande underhåll, specifikt övningarna inom normkritik - det gav mig nya insikter!

Mikaela Aare, Studie- och yrkesvägledare 

Vägledarträffen anordnas av Studentum och gymnasium.se, de två ledande söktjänsterna för eftergymnasiala respektive gymnasiala studier. Konceptet Vägledarträffen startades 2017 och har sedan dess bara ökat i antal besökare och popularitet. 2018 utökades träffen från att bara ske i Stockholm till att även hållas i Malmö och Göteborg.

Vi är jätteglada att vara tillbaka i fantastiska bryggarsalen med Vägledarträffen. Det har varit en otroligt inspirerande förmiddag och vi ser fram emot att ta konceptet till Malmö och Göteborg!

Madeleine Hansen, gymnasium.se

Nästa vecka fortsätter vårens Vägledarträffar i Malmö den 16 maj och i Göteborg den 17 maj. Läs mer om evenemanget och de kommande träffarna här!

 Om studentum.se

Studentum är Sveriges största söktjänst för eftergymnasiala studier med över 500 000 medlemmar. Vår affärsidé är att hjälpa utbildningsanordnare att hitta studenter till sina utbildningsplatser. Detta gör vi via vår webbsöktjänst, samarbetspartners, samt besök på utbildningsmässor. Studentum startades 2001 som ett initiativ av tre studenter för att hjälpa blivande studenter att hitta utbildning. Studentum är en del av EMG - Educations Media Group.