2019-05-10 07:37Pressmeddelanden

Vägledarträffen i Malmö

Vägledarträffen Malmö

Idag den 16 maj anordnade Studentum och gymnasium.se Vägledarträffen i Malmö - en förmiddag med inspirerande föreläsningar utformade för studie- och yrkesvägledare. Vägledarträffen är ett återkommande evenemang som anordnas en gång per termin i Malmö, Göteborg och Stockholm.

På agendan stod föreläsningar från Hermods Yrkeshögskola, Newton och Jämställt. Övergripande teman var normkritik, LIA (lärande i arbete), yrkeshögskolan som utbildningsform och särskilt stöd under utbildning.

Innan föreläsningarna bjöds det på frukost med möjlighet för deltagarna att nätverka och knyta kontakter med andra studie- och yrkesvägledare.

Dagens föreläsningar hade en bra varation och bidrog till en nyttig uppdatering, som studie- och yrkesvägledare är det viktigt att ständigt få information och nya tankar!

Sigrid Nordström, studie- och yrkesvägledare Ystad Gymnasium

Vägledarträffen anordnas av Studentum och gymnasium.se, de två ledande söktjänsterna för eftergymnasiala respektive gymnasiala studier. Konceptet Vägledarträffen startades 2017 och har sedan dess bara ökat i antal besökare och popularitet. 2018 utökades träffen från att bara ske i Stockholm till att även hållas i Malmö och Göteborg.

Vi är riktigt nöjda med den här dagen och det var kul att se så många aktriva deltagare. Det uppstod många intressanta diskussioner bland studie- och yrkesvägledarna och det mäktes att det fanns något för alla att ta med sig från dagen!

Anna Hansback, Studentum.se

Imorgon den 17 maj anordnas Vägledarträffen i Göteborg, den sista för i vår. Läs mer om evenemanget och de kommande träffarna här!Om studentum.se

Studentum är Sveriges största söktjänst för eftergymnasiala studier med över 500 000 medlemmar. Vår affärsidé är att hjälpa utbildningsanordnare att hitta studenter till sina utbildningsplatser. Detta gör vi via vår webbsöktjänst, samarbetspartners, samt besök på utbildningsmässor. Studentum startades 2001 som ett initiativ av tre studenter för att hjälpa blivande studenter att hitta utbildning. Studentum är en del av EMG - Educations Media Group.